Welkom bij de SKBNM. In 1983 startte de Stichting Kinderopvang met één kinderdagverblijf. Door de groeiende vraag naar kinderopvang en onze betrouwbare kwaliteit, is de SKBNM gegroeid tot een organisatie met kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang in Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. Op dit moment heeft de SKBNM 35 locaties in binnen de gemeente Gooise Meren en groeien we nog steeds. Zo ook met de komst van het KC Muiderkring.

Binnen KC Muiderkring bieden wij opvang aan kinderen van 0-4 jaar op onze kinderdagverblijf of VE-peuterspeelzaal groepen en aan de kinderen van 4 jaar t/m eind groep 8 op onze BSO groepen.

Hieronder vind je in een notendop onze pedagogische visie per opvang soort. Gaandeweg de bouw van het Kindcentrum zal deze website worden aangevuld. Meer informatie over de SKBNM is te vinden op de website: skbnm.nl

Peuterspeelzaal
De peuterspeelzaal is voor peuters van 2 en 3 jaar dé plek om lekker te spelen en tegelijkertijd te leren, onder begeleiding van ervaren en goed opgeleide pedagogisch medewerkers. Peuters gaan dan ook met plezier naar de peuterspeelzaal in KC Muiderkring!

Waarom kiezen voor de peuterspeelzaal?

  • Spelen met leeftijdsgenootjes en wennen aan een nieuwe omgeving is een goede voorbereiding op de doorstroom naar de basisschool.
  • Onze groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen die worden begeleid door 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers.
  • Als ouder kun je alles meebeleven via het online ouderportaal.

Kinderdagverblijf
Het kinderdagverblijf biedt kinderen vanaf 3 maanden tot 4 jaar een veilige basis, een ‘thuis’ waar zij zich vertrouwd voelen en de beste zorg krijgen.

Waarom kiezen voor het kinderdagverblijf op KC Muiderkring?

  • We hebben vaste groepen met een team pedagogisch medewerkers en vaste invalkrachten.
  • We stemmen onze dagelijkse activiteiten af op de ontwikkelingsfase van de kinderen.
  • Elke dag eten we een warme en biologische lunchmaaltijd.
  • Als ouder kun je alles meebeleven via het online ouderportaal.

Spelen, Ontdekken, Leren op de Peuterspeelzaal en het Kinderdagverblijf
Wat onze peuterspeelzaal en kinderdagverblijf zo bijzonder maakt, is dat we werken volgens een door onze eigen pedagogen ontwikkelde methode: Spelen, Ontdekken, Leren. Onze pedagogisch medewerkers plannen daarom dagelijks activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Daarmee sluiten zij bewust aan op de natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Bij de SKBNM hebben we namelijk de ruimte, het spelmateriaal en, heel belangrijk, een heleboel andere kinderen om dit te realiseren.

Buitenschoolse opvang
De BSO is een veilige basis, een ‘thuis’ waar wij ervoor zorgen dat de kinderen na school, op studiedagen en in schoolvakanties kunnen spelen, ontdekken en leren. Onze BSO groepen zijn zo ingericht dat er alle ruimte is om onder begeleiding een breed scala aan activiteiten te ondernemen. Van sporten tot schilderen, tekenen of bouwen. Van theater spelen, dansen en muziek maken tot koken en technische activiteiten doen. De BSO-medewerkers zijn opgeleid om verschillende activiteiten zelf aan te bieden en af en toe komen er docenten/specialisten om samen met de kinderen iets nieuws te leren. In de groepsruimtes is er alle tijd en rust om te praten, spelletjes te spelen, te lezen en chillen. Elke schoolvakantie plannen de pedagogisch medewerkers een gevarieerd vakantieprogramma met uitstapjes, leuke workshops en bijzondere activiteiten. Wil je meer informatie over de SKBNM? Klik dan hier.